The Glenallachie Limited Edition 10y Spanish Oak Finish

Artikel 85 van 255
€ 80,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Deze mahoniehouten mout, afkomstig uit Batch 3 van onze Virgin Oak-serie, verkrijgt zijn kruidige, stroperige smaken door rijping in hogsheads gemaakt van Spaanse eik (Quercus Robur). Dit specifieke hout is afkomstig uit de regio's Galicië en Asturië, met name uit de bossen van de Cantabrische bergen, die een koel, vochtig klimaat hebben.

Het eikenhout werd ongeveer 18 maanden aan de lucht gedroogd en vervolgens geroosterd en verkoold tot een gemiddeld niveau, waardoor het eikenhout openging om onze complexe spirit zijn vatkarakter te laten onttrekken. De secundaire rijping in deze maagdelijke vaten verdiepte de mahonie tint van de whisky en creëerde een gehemelte dat rijk is aan gedroogd fruit, marasquinkersen en hints van stemgember. Gebotteld op 48%, natuurlijke kleur en non chill filtered.

Kleur: Mahonie.

Neus: Sjorringen van boomgaardvruchten, bakkruiden en plakkerige toffeepudding, met tonen van bruine suiker, geglaceerde kersen en citrus.

Smaak: Barstend van chocolade, koffie en heidehoning, gevolgd door tonen van peper, gember en melasse, met banaan en rozijnen in de afdronk.

© 2020 - 2024 De Lezerstraal | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.