Antwerps Elixirke 21%

Vorige Artikel 2 van 2
€ 23,50 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Met het Antwerps Elixirke stelt Sterkstokers, een stokerij met vijf medewerkers, een nieuw origineel drankje voor. Al jaren is distillateur Thomas Cuyvers gespecialiseerd in het vervaardigen van verschillende elixirs, en met het Antwerps Elixirke gebruikte hij een eigen recept dat binnen familie en vriendenkring al enorm populair is. "Ik begon als hobbyist met het maken van elixirs en jenevers. Door de gin-trend in België ben ik professioneel begonnen en ondertussen hebben we een stokerij met vijf medewerkers. Met het Antwerps Elixirke, heb ik terug naar mijn elixirhart geluisterd", zegt Thomas Cuyvers.

Op het etiket van het Elixirke staat de skyline van Antwerpen afgebeeld. Naast iconische gebouwen zoals de Kathedraal, het Vleeshuis en de Boerentoren prijken nu ook het MAS en het Havenhuis.

Gember

Thomas sleutelde zorgvuldig aan het recept. Het werd zorgvuldig samengesteld met toetsen van onder andere gember, limoen, sinas, vanille, anijs en iriswortel. Ook is er de speciale bergalsem toegevoegd die de Cameo Vermouths van Sterkstokers het bijzondere accent geven. Door het uitgebreid smakenpallet zijn er weinig suikers toegevoegd en ook het alcoholgehalte blijft getemperd met 21 procent. Het smaakt zowel als aperitief, digestief en in cocktails met bijvoorbeeld hibiscus-tonic of zelfs witbier.

© 2020 - 2022 De Lezerstraal | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.